Tietoa Sievi Capitalista

Sievi Capital lyhyesti

Sievi Capital on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka tukee kohdeyhtiöidensä kasvua, tuloksellisuutta ja arvon rakentamista aktiivisella omistajuudella ja luo näin lisäarvoa myös osakkeenomistajilleen.

Olemme muutosmatkalla pääomasijoitusyhtiöstä kohti monialakonsernia. Keskipitkän aikavälin tavoitteenamme on muuttua kohdeyhtiömme KH-Koneet Groupin liiketoiminnan ympärille rakentuvaksi teolliseksi konserniksi.

Lue lisää strategiamuutoksestamme täältä.

Kaikessa toiminnassamme olemme sitoutuneet vastuullisiin ja eettisiin toimintatapoihin. Sievi Capitalin osake on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsingissä.

Avainluvut

5

Toimialaa

483

Yhteenlaskettu liikevaihto (m€)

Tilaa uutiskirjeemme -

Haluatko saada ajankohtaista tietoa Sievi Capitalista sähköpostiisi?

  x

  Arvot

  Yrittäjämäisyys

  Olemme kohdeyritystemme johdon ja kanssaomistajien kumppani sekä aktiivinen enemmistöomistaja, joka pystyy tukemaan yrityksiä monella eri rintamalla. Suhteemme yritykseen on paljon enemmän kuin vain omistamista, se on yhdessä yrittämistä.

  Ketteryys

  Teemme sijoitukset suoraan taseestamme, mikä mahdollistaa ketterän ja joustavan sijoitustoiminnan, joka ei ole sidottu määräaikoihin. Jotta yhteinen kasvustrategiamme toteutuu, varmistamme yrityksen tarvitsemat lisäresurssit ja rahoituksellisen joustavuuden.

  Sitoutuminen

  Olemme pitkäjänteinen omistaja. Omistuksemme ei ole sidottu määräaikoihin, vaan haluamme kehittää kohdeyhtiöidemme liiketoimintaa ja kasvattaa niiden arvoa aktiivisella yhteistyöllä.

  Vastuullisuus

  Vastuullisen sijoittamisen periaatteet on liitetty osaksi Sievi Capitalin sijoitusten päätöksentekoprosessia ja omistajakäytäntöjä. Sijoitamme vain suomalaisiin yhtiöihin, joilta vaadimme sitoutumista vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen.

  Sijoitusstrategia

  Joulukuussa 2022 julkaistun strategiamuutoksen myötä Sievi Capitalin strategiaan ei enää jatkossa kuulu pääomasijoituksien tekeminen uusille toimialoille. Yhtiön keskipitkän aikavälin tavoitteena on muuttua KH-Koneet Groupin liiketoiminnan ympärille rakentuvaksi teolliseksi konserniksi.

  Sievi Capitalin muita kohdeyhtiöitä kehitetään edelleen aiemman sijoitussuunnitelman mukaisesti ja niiden kehitystä voidaan tukea yritysostoilla. Kohdeyhtiöiden irtautumisista saatavat varat on tarkoitus käyttää ensisijaisesti KH-Koneet Groupia tukeviin yritysostoihin ja osinkoihin.

  Historia

  Sievi Capital aloitti toimintansa nykymuodossaan vuoden 2012 alussa, kun silloinen Sievi Capital Oyj jakautui kahdeksi toisistaan erilliseksi pörssilistatuksi yhtiöksi; sijoitusyhtiö Sievi Capitaliksi ja sopimusvalmistuskonserni Scanfiliksi. Sievi Capitalin sijoitustoiminnan fokus siirrettiin asteittain laaja-alaisesta sijoitustoiminnasta pääomasijoitustoimintaan ja vuoden 2017 lopusta eteenpäin yhtiön sijoitukset ovat koostuneet yksinomaan pääomasijoituksista.